riasztórendszerek|video-megfigyelő rendszerek|tűzjelző rendszerek|biztonsági hangrendszerek|beléptető rendszerek|távfelügyelet
Kezdőlap
  Biztonságtechnika
  Megoldásaink
  Referenciáink
  Céginformáció
  Kapcsolat
 Magyar  English Mert az ördög nem alszik...

Megoldásaink...

Riasztórendszerek

Egy-egy létesítmény külső behatolás elleni védelmének tervezése során mind az egyszerű, mechanikai lehetőségeket, és - azon túlmenően - a létesítmény veszélyeztetettségi fokának megfelelően az elektronikai és az élőerős védelmi lehetőségeket is figyelembe kell venni.

A riasztórendszerek tervezését, telepítését, szerelését és üzemeltetését törvény szabályozza, ugyanakkor előírásokat fogalmaz meg a karbantartást végző személyekre vonatkozóan, valamint vállalkozások működésével kapcsolatosan. Az eredményes működtetéshez elengedhetetlen a megfelelő képzettséggel rendelkező személyzet. A rendszer jelzései a tulajdonos irányába és cégünk diszpécserközpontjába is eljutnak. Távfelügyeletet -, szükség esetén élőerős védelmet is - biztonsági őrt - biztosítunk a felmerülő veszély mértékének megfelelően.

A legtöbb vagyonvédelmi rendszer, így a riasztórendszerek telepítése során sem szabad elfeledkezni az információ megfelelő szintű védelméről: egy-egy fontos információ kiszivárgása, védelmük hiánya a rendszer eredményes működését veszélyezteti. Éppen ezért szükséges különböző védelmi intézkedések megtétele az információ komplex biztonsága érdekében; továbbá a bizalmi feladatkört betöltő személyek folyamatos, jól átgondolt, szakszerű ellenőrzése.

Videó-megfigyelő rendszerek

A videó-megfigyelő rendszerek egyre nagyobb szerepet kapnak a komplex vagyonvédelem során. Nem csak az üzleti, de a magánszférában is egyre gyakrabban alkalmazzák megfigyelésre, nem kívánt személyek és események kiszűrésére, dokumentálásra.

Az előzetes felmérés alapján, az egyedi adottságok figyelembe vételével fix és mozgó kamerák alkothatják a rendszert, mely lehet fekete-fehér, vagy színes. Az igényeknek megfelelően nappali és éjszakai megfigyelésre egyaránt kínálunk megoldást: ügyfeleink számára a normál üzemmódból a sötétedéskor automatikusan infrára váltó kamera-rendszereket, speciális helyzetekben ún. éjjellátó kamerákat is kínálunk. Az anyagok rögzítése digitális központban, számítógépen történik a törvényi szabályok betartása mellett. A kialakítás során az alapvető szempontok egyike, hogy a kamerák beállítása a fényviszonyoknak megfelelően történjen. Napjainkban a technika fejlettsége lehetővé teszi a védeni kívánt területek Interneten keresztüli, távoli megfigyelését is.

A videó-megfigyelő rendszerek alkalmazhatók különböző létesítmények, objektumok - gyárak, irodák, szállodák stb. - elsősorban belső védelmének ellátására. A rendszer kialakítása során azt figyelembe kell venni, hogy személyiségi jogokat ne sértsünk a kamerák elhelyezésével, ugyanakkor a vagyonvédelemre szánt beruházási összegek az ésszerű költségcsökkentés mellett fokozott védelmet eredményezzenek. A rendszer üzemeltetéséhez szakmai és etikai szempontból is kifogástalan munkaerő alkalmazása indokolt.

Tűzvédelmi rendszerek

A tűzvédelmi rendszerek kialakításának szabályai a 2000-es BM rendelet kapcsán szigorúbbá váltak: a rendszer tervezése, kivitelezése, üzemeltetése és karbantartása teljes mértékben meg kell, hogy feleljen a rendeletben előírtaknak. Érvényes tűzvédelmi szakvizsgával kell rendelkezni azon cég dolgozóinak, akik ilyen jellegű tevékenységet folytatnak; a karbantartás lépései meghatározottak: minden eseményről naplót kell vezetni, és a rendszer állapotának minimum félévenkénti ellenőrzése szükséges.

A cégünk által kialakított rendszerek nagy előnye, hogy digitális központtal és önellenőrző funkcióval rendelkeznek. Tűzjelző rendszerek esetében a tervező-kivitelező cég helyett a tűzoltóság az illetékes, így cégünk sem biztosít 24 órás tűzvédelmi felügyeletet. Az ŐRMANN Biztonságtechnikai Kft. minden esetben felkínálja a karbantartási szerződés megkötését, mely a szerződött díj ellenében nem csak a rendszer felülvizsgálatát, karbantartását, rendszeres ellenőrzését foglalja magában, de meghibásodás esetén az alkatrészek cseréjét is.

Folyamatos karbantartás nélkül nem üzembiztos egy biztonságtechnikai rendszer sem. A tűzjelző rendszerekre a tűzoltóság előírja a kötelező karbantartást, annak hiányát, elmaradását bünteti, kár esetén a biztosító pedig nem fizet.

Biztonsági- és evakuációs hangrendszerek

Telepítésük nagy létszámmal működő, vagy sok embert fogadó intézményeknél - gyárak, üzemek, irodaépületek, szállodák, stb. - indokolt az élet védelme érdekében. Biztonsági- és evakuációs hangrendszerek esetén a felmérés után első lépésben egy központ kiépítésére kerül sor, melyhez számos hangszóró tartozik. Az ilyen típusú rendszerek alapvető jellemzője a halk háttérzene, mikrofonos hozzászólási lehetőséggel.

Veszély esetén a rendszer automatikusan riaszt; előre felvett hanganyag kerül lejátszásra, illetve szükség esetén az intézkedések megtétele érdekében a rendszer korlátozza a bejövő és a kimenő hívásokat. Telepítésüket, működtetésüket BM rendelet szabályozza, melynek az ŐRMANN Biztonságtechnikai Kft. teljes mértékben megfelel.

Beléptető rendszerek

A jól kiépített behatolásvédelmi rendszerek zárás és élesítés után teljesítik feladatukat, meggátolják, illetve jelzik az illetéktelen behatolási szándékot. Ezek a rendszerek azonban önmagukban alapvetően nem alkalmasak a védett területre, objektumba - gyárak, üzemek, irodaépületek, raktárak, stb. - történő be- és kilépés jogosultság-szintű ellenőrzésére. A beléptető rendszerek hatásosan egészítik ki a behatolásvédelmet, hiszen pontosan ellenőrzik és szabályozzák, hogy az egyes belépési pontokon ki, mikor és hová szeretne bejutni.

Az alkalmazott beléptető rendszerek működési elve és felépítése igen sokféle lehet, azonban mindegyik beléptető rendszer feladata azonos: a belépő azonosítása, a belépési jogosultság megállapítása, valamint az áthaladás szabályozása.
Teljes körű garanciával vállaljuk beléptető rendszerek tervezését, kivitelezését, karbantartását.

Távfelügyelet

Cégünk és a Rába-Bástya Kft. együttműködési szerződés keretén belül 24 órás távfelügyeleti diszpécserszolgálatot üzemeltet. A távfelügyeleti központ feladata: a felügyelt objektumokba telepített riasztórendszerek jelzéseinek fogadása, feldolgozása, tárolása, és a diszpécser tájékoztatása.

Kiemelt szolgáltatásaink:

Diszpécser szolgáltatás: szakképzett diszpécser értesíti a megadott értesítendő személyek közül az adott sorrend szerinti első elérhető személyt. Ha visszahívást kérnek, akkor előtte megkísérli visszaigazolni a riasztást, hogy kezelői hiba, rendszerhiba vagy bűncselekmény történt-e.

Havi nyitás-zárás lista készítése: postai vagy elektronikus levélben listát küldünk a havi nyitás-zárás események időpontjairól, illetve az azt végző személyek nyitó-záró kódjainak sorszámairól. Így bármikor visszakövethető, hogy ki és mikor nyitotta, illetve zárta a rendszert.

Zárásfigyelés: telefonon értesítjük, ha a megadott időpontig nem élesítették a rendszert. Cégek esetében különösen ajánlott a kommunikációs és felhasználói hibák kiküszöbölésére.

Tiltott nyitás figyelése: a diszpécser értesíti a megadott személyt, ha a jelzett időpont előtt valaki kikapcsolja a riasztót. Szintén cégek esetében hasznos, hiszen a vezetők így azonnali információhoz juthatnak, ha valamelyik dolgozó munkaidőn kívül visszamegy.

Pánikjelzés és kényszernyitás figyelése: abban az esetben, ha a diszpécser ezt a két jelzésforma valamelyikét azonosítja a számítógép monitorán, akkor elsődleges feladata a járőrszolgálat azonnali helyszínre irányítása.

Járőrszolgálat küldése: a távfelügyeleti központba érkező riasztás esetén a diszpécser a helyszínre indítja a riasztás helyéhez legközelebbi kivonuló egységet. A járőrszolgálatot partnerünk, a Rába Bástya Kft. fegyveres biztonsági szolgálata látja el.

Speciális feladat: a távfelügyeleti központ egy biztonságtechnikai szoftverrel ellátott számítógépes rendszer, mely alkalmas egyéb feladatok ellátására is, például háztartási- és épületgépészeti berendezések üzemszerű működésének figyelésére: hűtőgép, fagyasztógép, fűtés- és hűtésrendszerek, gáz- és füstérzékelők, üvergörésjelzők, stb.

.: MARKETINGSUPPORT.Hu:.
Hogyan tarthatja meg Ön is ügyfeleit, és miként nyerhet meg újakat?
Költséghatékony marketing a kis- és középvállalkozások számára!  +36 20/967-3291  info[@]ormann[.]hu